15 Haziran 2016 Çarşamba

Kavun Şerbeti

🍃KAVUN ŞERBETİ🍃
Küçük boy yuvarlak kavunun yarısı
2 Limon
1 portakal (arzuya bagli)
1 su bardagi toz seker
Taze nane
YAPILIŞI
2 Limonun suyunu sıkılır, kalan kabuklari cekirdeklerinden ayıklanır ve limon suyunun icine katilir.Üzerine şekerin tamamı serpilir.En az 3.4 saat (ben geceden hazirladim ) bekletilir.
Daha sonra tencereye alinir ve 5 dk kaynatilır. Biraz ılıması için beklenir.
Bu arada yuvarlak tatli kavunumuzun yarisı alınir.Cekirdeklerinden ayıklanir dilimlenir rondo yada blendar  ile püre haline getirilir.
Ilıyan limon suyumuz tel süzgecten süzülerek kavun püresine ilave edilir .
Elde ettiginiz yoğun bir şerbet  özü 1 saat buz dolabinda bekletilir.
Dolaptan cıkarttigimiz şerbet özünü tel süzgecten  kaşık tersi ile eze eze süzelim. Su ile kivamlayıp  taze nane katarak buz gibi soguk servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder