7 Aralık 2015 Pazartesi

Ballı Balkabağı tatlısı

Ballı balkabagı
Malzemeler
Alt tabanı için
1 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşıgı yumuşak tereyağ
500 gr balkabagi
1 çay bardagı toz şeker
Yarım su bardagi ceviz,
2 yemek kaşigi süt
Hindistan cevizi
Yapılışı
Bal kabagi dilimlenir toz şeker ile pişirilir.  5,6 damla limon suyu sıkılır.
Piştikten sonra biraz sogumasi beklenir.
Bu arada  burcak bisküvi rondoda cekilir,tereyag ve 2 yemek kaşigi süt ile karıştırılır hamur elde edilir.
Kaliba yagli kağit konur bisküvi hamuru incecik tabana yayılır.
Balkabagi ve ceviz rondodan gecirilir.
Hamurun üzerine yayılır.üzerine ceviz dizilir.
200 derece kızgın fırında 10 dk  cevizler yanana kadar 😄 pişirilir.
Firindan cikinca cevizlerin üzerine bal sürülür.Hindistan cevizi ile süslenir.
Tarifim 20cm kalip için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder