24 Aralık 2015 Perşembe

Baharatlı kurabiye

Baharatlı gevrek kurabiye tarif
Malzemeler:
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ ( margarinde olur )
Yarım çay bardagi sıvı yağ
2 yemek kaşigi çörek otu
Yarım çay kaşıgı toz şeker
1 yemek kaşigi üzüm sirkesi
1 tatlı kaşıgı pul biber
1 tatli kaşıgı tuz
1 yumurta akı sarısı üzerine sürülücek
1 paket kabartma tozu
Alabildigi kadar un . Cok sert olmayan yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edin . Ceviz büyüklügünde hamurlari yuvarlayın .çatal ile bastırip şekil verin yumurta sarısını sürün.185 ° ısıtılmış fırinda kontrollu pişirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder