30 Aralık 2015 Çarşamba

Bal kabaklı muhallebi

Bal kabaklı muhallebi
Reçetemiz cok basit alt muhallebisi
● klasik muhallebi
3 kahve fincani un
5 kahve fincani seker
1 paket vanilya
1 litre süt
Hepsi cırpılır kaynatilir ve kaselere yarım yarım pay edilir.
●Bal kabagi muhallebisi icin
Eğer daha önceden kabak tatlisindan kaldı ise  4 ,,5 dilimi catalla ezip icine bol miktarda çekilmiş ceviz katıp krema torbasi ile muhallebinin üzerine sıkılır.
●Kabak tatlisı için : 500 gr ayıklanmıs  dilimlenmis kabaklara 1,5 su bardagi toz seker serpilir eğer zamaniniz uygunsa bir gece bu sekilde bekletilir.
Ben bekletmiyorum önce kısık ateşte su salana kadar daha sonra kapagini acip birazda suyunu çekene kadar ve pişene kadar  altini biraz aciyorum.
Kabakların piştigini çatal ile kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder