20 Temmuz 2019 Cumartesi

VENEDİK POĞACASI

Tereyagli sebzeli peynirli mis gibi poğaca
VENEDİK POĞACASI
200 gr yumuşamış tereyağ.
Yarim çay bardağı sivı yağ
1 cay bardagi ilik süt veya cig krema
2 yumurta
1 silme tatlı kaşıgı tuz
1 paket instant maya
1 havuç (rendenin en ince  tarafindan rendeleyip suyunu elinizle sıkın)
Yarim demet dereotu ince kıyılmış
Ve kıvam alana kadar un .
Yumusak bir hamur olsun.

Içi icin : Beyaz peynir
Uzerine :yumurta sarısı
Harci yogurup yarim saat bekletin mayalansin.Yuvarlayip icini acip peynir koyun ve yuvarlayip tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarisi arzuya gore susam corekotu serpin .
175 derece ilik firinda pisirin.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder