20 Temmuz 2019 Cumartesi

Tavuk sarma

 2 bağ pazı yikanir dogranir süzülmeye birakilır.
2 baş soğan piyazlık dogranır sivi yagda kavrulur.
Iyice süzülen suyu sıkılan pazılar eklenir .
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Eklenir
Suyunu salıp iyice cekene kadar kavrulur .
Tencerenin kapagini kapatmayin .

4 kışi için
4 parca tavuk gögüsü (2 bütün  gögüs  ortadan bolünup 4 parca olucak )
Pirzola tokmagı veya kavanoz dibi  ile  gögüsleri yaprak gibi döve dove inceltin.
Yada Kasap beye rica edin dövsün 😊
Kavrulan ic harci actiginiz gögüslere 4 bolüp  yerlestirin .
Kasar rendesi ekleyip sarın .
Kürdan ile sabitleyin .
1 saat difrizde bekletirseniz cok rahat paneliyebilirsiniz .

Dış harci icin :
2 yumurta  cirpilir
Galete ununa bulanir .
Ister firın ister kizartarak hazirlanir . .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder