21 Temmuz 2019 Pazar

İSTİRİDYE TATLISI

 CEVİZLİ İSTİRİDYE TATLISI

250 gr tereyag veya margarin (oda ısısinda)
1 su bardagı irmik
1 su bardagı cekilmiş ceviz
2 yumurta
1 paket kabartmatozu
3 yemek kaşıgı tahin
3 su bardagina yakın un ekledim ama siz kontrollu ekleyin unu  hepsini birden katmayin unu .

Yapilişı:
Un hariç tüm malzemeleri yogurun . Unu özellikle belirtiyorum azar azar ekleyin .
Elinizde yuvarlak yapip bastirin  ve cay bardagi ile sekil  postu kaydirarak gorebilirsiniz.
180 derece kızgin firinda kizarana kadar pisirin 25  30 dk gibi 👍

ŞERBET
4 su bardagı şeker
4.5 su bardagi su
Ceyrek limon suyu
15 dk kaynatıp  limonu sıkıp 5 dk daha kaynatip  sogumasini bekleyin.

PÜF NOKTASI MUTLAKA OKUYUN 🤗
Ilk başta şerbeti hazirlayıp  tamamen sogumasi icin bekleyin.ılık filan olmicak tamamen  soguyacak .📌📌
Yoksa tatlım dagildi hamur oldu demeyin 😊
📌Unu az az ekleyin illaki 3 bardak  almaya bilir ✋
Tatlimiz pişince  2  3  dk bekleyin  firın sicakligi  cikinca serbeti verin .👌 şerbeti cekincede süsleyin .
1 gece beklese daha iyi olucaktir.
Yada sabah yapin iftarı beklesin .
#şifalımutfak






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder