20 Temmuz 2019 Cumartesi

KAFKAS ÇÖREĞİ

 KAFKAS ÇÖREĞİ #caucasianbread
 #kafkas #kafkasçöreği
Reçetemiz
500 gr un
300 gr ılık su
50 gr oda ısısında  tereyağ
50 gr toz şeker
15 gr zerdeçal
10 gr mahlep
10 gr kurumaya
5 gr tarçın
5 gr zencefil
1 çay kaşıgı tuz
1 çay kaşıgı muskat
Yapılışı:
Su  ve tereyağ hariç tüm kuru malzemeleri bire bir ölçüleri ile koyup karıştırın.
Tereyağı  ekleyin yogurun yavaş yavaş  suyu ilave edin yogurun .Elinize yapışan bir hamur olucak .
Bu hamurun püf noktası Hamuru yogurduktan sonra yoğurma kabına  vura vura  toparlayin . Yogurun  elinize alıp  tekrar tasa vurun . Siz vurarak  toparladıkca hamurun dokusu  güzelleşicek .

15 dk dinlenmeye bırakın .
Hamuru 4 eşit parcaya bölün.Yuvarlayın  yaglı kagıt yaydıgınız  tepsiye koyun  üzerini strec ile örtüp 45 dk mayalanması için bekletin.

Fırını 175 ° ayarlayın

Mayalanmış hamura yumurta sarısı sürün  ve eşit cizikler atın .
Kızarana  kadar  pişirin. Pişerken öyle güzel baharat kokuları geliyorki mis mis 👌







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder