16 Şubat 2017 Perşembe

Şiveydiz

Şiveydiz
200 gr  kuzu kuşbaşı (arzu eden dana kullansin yagsiz diye)
5 dal taze sarımsak
2 su bardagi haşlanmış nohut.(1 kutu konserve haşlanmiş nohut)
Sıvı yağ ve tereyag
Nane
1.5 su bardağı yogurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşıgı un
Tuz

Yapılışı
Tencereye  etler konur 1 su bardağı su ile pişirilir.Suyunu ceken etlere
Sıvı yag  ve uzun uzun dogranan taze sarımsaklar eklenir.
Bir iki kavrulur 2 bardak su daha eklenir ki sarimsaklar biraz yumuşasın.
Daha sonra haşlanmış nohutlar katilir
Ayrı bir kapta
Yogurt yumurta un tuz cırpilir , biraz corbanin suyundan ilave edip sos hazirlanir.
Tencereye su ilavesi ile birlikte sosu katip kıvamı ayarlanır .

Üzerine tereyagda nane kızdirilip servis edilir..