4 Şubat 2017 Cumartesi

Çikolatalı süt reçeli

Çocuklarınız için mutlaka deneyin (Büyüklerde tüketebilir 😉😄) Reçetemiz
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1  silme çay kaşıgı karbonat
60 gr kuvertür çikolata (bitter veya sütlü)

Öncelikle büyük bir tencereye sütü ve şekeri alıp kaynatın .
Karbonatı ekleyin bu arada  birden kabarıcaktır  karıştırmaya devam edin .Büyük tencere kullanmaya dikkat edin taşmasın .
Bir süre karıştırıp altını kısın ve 1 saate yakın veya fazla kaynamasını bekleyin .
Süt kaynadıkca hem rengi karamelleşicek hemde miktarı cok azalicaktır.
5 bardaktan nerede ise 1 bardak recel elde ediliyor.
Kıvamı puding gibi olucak .
Çikolatayi ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kavanoza alın.
Buz dolabinda 2 ay muhafaza edebilirsiniz.

Ekmege sürülüp yendigi gibi  kurabiye dolgulari icinde kullana bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder