19 Şubat 2017 Pazar

Ekşili kuru dolma

Antep usulü ekşili dolma
Kuru biber , patlıcan , acur , hangisi varsa kullanalım
300 gram kıyma (yağlı) Severseniz kuzu kıyması.
1.5 bardak pirinç
2 büyük soğan (ince yemeklik dograyın)
1 baş sarımsak (ince ince kıyın )
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağına yakın sıvı yağ (kontrollu ekleyin )
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı toz  sumak
1 yemek kaşığı kuru nane , tuz
1 yemek kaşıgı nar ekşisi

Kuru malzemeleri 15 dk kadar  kaynatın  ve süzgece alıp hemen soguk suya tutun.
 İç malzemeleri yogurun ve kuru malzemelere doldurun.
Yapraklarinizida sarın .
Tencerenin altina varsa kemik yerleştirin.
Uzerlerine dolmalari dizin.
Üzerlerine çıkmayacak kadar kaynar su ekleyin .İsterseniz 1 yemek kaşıgı daha nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Önce yüksek ateste kaynayınca kısık ateşte suyunu cekip pişene kadar kontrollu pişirin .
Suyunu tamamen cektigi icin  buyükce bir tepsiye döküp servis yapın .