28 Şubat 2017 Salı

Dereotlu poğaça

Dere otlu peynirli poğaca

2 yumurta (sarının birisini ayırın )
1 çay bardagı yogurt
100 gr eritilmiş  tereyag  (sıcak olmasın)
Yarım cay bardagı sıvı yag
1 tatlı kaşıgı şeker
2 tatlı kaşıgı tuz
1 demet dereotu ince kıyılmış
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşıgı sirke
UN yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ekleyin.

İç malzeme : Beyaz peynir.

Hamuru yogurun ve 1 saat mayalanması icin bekletin.
Sıcak ortamda yarım saatte yeterli.
 Arasina peynir koyup kapatın hamur bezelerini.
Tepsiye  pişirme kağidı kullanın.
Ayırdıgımız yumurta sarısını üzerlerine sürün.
180°  önceden  ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.