27 Ekim 2016 Perşembe

VENEDİK POĞAÇASI

VENEDİK POĞAÇASI
Malzemeler
250 gr tereyağ veya margarın
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 silme yemek kaşığı tuz
1 paket toz instant maya
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuzot
2 adet rendenin ince tarafı ile rendelenmiş havuç.
(Rendeden sonra avuç içinde havucun suyunu sıkın)
1 demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet maydanoz kıyılmış.
4 su bardağına yakın un.Azar azar ilave ederek  unu ekleyin.

İÇ HARCI: Lor, beyaz veya kaşar peyniri rendesi .Hangisi varsa.
Üzerinede yumurta sarısı.
YAPILIŞI: Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun. Ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde edin.
15 dk dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç icinizde acıp icine rende peyniri koyun  ve ister yuvarlak isterseniz oval sekil verin .
Pişirme kağidı üzerine dizin ve 15 dk tepsi mayası için bekleyin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp Önceden ısıtılmış  175° firinda 20  .25 dk takip ederek pişirin .