13 Ekim 2016 Perşembe

KUMBURSİYE ÇORBASI

KUMBURSİYE ÇORBASI
500 GR kuşbaşı et (orjinali dana ama ben kuzu kullanıyorum )
100 gr tereyag
Yarım kilo arpacık soğan
1 kase haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
3 yemek kaşıgı tuzlu yogurt(yöresel bir yogurt) yada süzme yogurt.
Nane, aci pul biber.

Etler kendi suyunda kavrulur.Suyunu cekince tereyag ilave edilir.

Soyulmuş arpacık soğanlar bütün halde, sarımsaklarda  dilimli  eklenir.
Bir bardak su ilave edip tuzuda ekleyip soganlar yumuşayincaya kadar pişirilir.
Önceden haşlanmış nohutlar ilave edilir.
Son olarakta et suyu ile ayran kıvamina getirilen süzme yogurt eklenir.
Arzuya göre ister yagda yakilmış  ister kuru halde corbamiza ilave edip servis edelir.