30 Ekim 2016 Pazar

Keşkül-ü Fukara

Keşkül-ü Fukara tatlısı (Osmanlı mutfağından)
Reçetesi 👇
1 litre süt
1 su b + 1 tepeleme yemek kaşıgı şeker
1 su b toz badem (kabuklarını ayıklayip rondodan cekebilirsiniz).
1 tatlı kaşıgı tereyağ
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2.5 tepeleme yemek kaşıgı pirinç unu
1 su bardagı su
Yapılışı
Derin bir tencereye süt ,şeker ,tereyağ ve toz badem  alınır.
Hafiften kaynamaya bırakılır bu arada ayrı bir kasede su ve pirinc unu ve yumurtalar  cirpilir.
Hindistan cevizi eklenir.
Tenceredeki süte eklenir karıştırarak kaynatılir.
Servis için kaselere alınıp süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder