12 Mayıs 2016 Perşembe

Pişmaniye Kurabiye

Pişmani kurabiye
Malzemeler
•250 gram oda ısısında tereyağ
•1 çay bardagi sıvı yag
•1 Su bardağı hindistan cevizi
•1 paket vanilya
•Aldıgı kadar un
●Üzerine bulamak için
•1 su bardagi hindistan cevizi
•1su bardagi pudra şekeri
YAPILIŞI
Tereyağı,hindistan cevizini ,sıvı yagı iyice yogurun.
Unu ve vanilyayı ilave edin. Unu azar azar ekleyin kıvamı normal  kurabiye hamurundan cok az sert olmalı.
 Kurabiye hamurunu minik minik bezeler halinde yuvarlayin.
Tepsiye pişirme kağıdi serin ve biraz  kağidın üzerine un serpin.
Fırını 200 derece ısıtıp (10 dk ) tepsimizi firina verirken 170 dereceye düşürün .
Kurbişler 15 dk pişiyor fazla tutmayın rengi degişmesin.
Bu arada derin bir kasede 1 bardak pudra sekerini ve 1 bardak hindistan cevizini harmanlayın.
Kurabiyeler firindan ciktiktan 5 dk sonra cok nazik davranarak teker teker o karişıma bulayın.
Not:Çok dikkatlı olun adı üstünde pişmaniye gibi lezzetli ve hassas 😊