20 Mayıs 2016 Cuma

Mantarlı patates köftesi

 ● Mantarlı patates köftesi
1 kilo patates
2 su bardagi un
1 bütün yumurta
Tuz.karabiber.
● İç malzeme
350 gr mantar
2 kuru soğan
1 su bardagi kasar rendesi
Tuz .karabiber.
● Sıvı yağ.
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarini soyup az su ile haşlayın.
Suyuna bir miktar tuz ilave edin.
Haşlanan patatesleri süzün ve ezerek püre haline getirin.
Yumurtayı , unu , tuz ve karabiberi ekleyin.
Bu arada bir tavaya biraz sıvı yag koyup minik küp halinde dogradiginiz soğanları kavurun .Mantarlari dograyip ilave edin .Su salıp cekene kadar kavurun.
Baharatlari ekleyin  ,rende kaşarı ekleyin ve soğumasıni bekleyin.
Patates hamurundan  mandalina büyüklügünde hamur alıp mantarlardan icine ilave edip yuvarlayip avucunuzda hafif bastirın düz bir sekil alsın .
Hamur ele cok yapişirsa un  ile o yapisikligin olmamasini sağlayin ve unlanmış tepsiye dizin.
Çok kızgın yagda ters düz ederek kızartın .