13 Mayıs 2016 Cuma

Gün Batımı kurabiyesi

 Malzemeler
▪250 gr oda ısısında tereyag (özel kurabiyelik #alba yagı kullana bilirsiniz)
▪1 su b toz seker
▪1 bütun yumurta
▪1 paket kabartma tozu
▪1 paket vanilya
▪1çay kaşıgı portakal kabuğu @naturelkapowders ▪Un
Üst süslemesi
1 yemek kaşigi kakao
Antep fıstıgı
YAPILIŞI
Hamur icin olan tüm malzemeleri güzelce kıvam alana kadar un ilave ederek yogurun .
Tepside pişirme kağıdı kullanın
Hamurdan cevizden küçük olacak şekilde toplar yapip tepsiye dizin .
Tepside kurabiyeleri dip dibe sıkıştırmayın 😊.
Ben kurabiyeme şekil vermek icin minik cırpıcı kaşıgı kullandım .Kuru toz kakaoya batirip kurabiyelerimin ortasina batirdim .
Hem şekil aldi hemde kakao bulaşti.
Daha önceden 180 derece kızdırılmış firinda rengi beyaz kalicak şekilde pişirin . 10 veya 15 dk yetiyor.
NOT:Fırını tarifi verirken yazdigim dereceden farkli kullanmayin .
Kurabiyeler piştikten sonra Antep fistıgi ile icini doldurun .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder