21 Nisan 2016 Perşembe

Taze bakla çorbası

Taze bakla çorbası
Malzemeler
1 kuru soğan
2 adet ince havuç
2 yemek kaşıgı tereyag
2 yemek kaşıgı sıvı yag
1 çay kaşıgı sarımsak tozu @naturelkapowders
500 gr taze bakla
1 su bardagı süzme yoğurt
3 yemek kaşıgı un
1 yumurta hepsi
Dereotu,tuz.karabiber,kaynar su
Yapılışı; öncelikle baklalar ayıklanır ve biraz  un koydugumuz su icerisinde bekletilir.Süzüldükten sonra halka halka ince bir şekilde dilimlenir ve kaynar suda 10 dk kaynatılıp pişip pişmedigi kontrol edilir ve  süzülür.Bir kenarda bekletilir.

Kuru soğan ince ince doğranır,yağda kavrulması icin tencereye alınır,havuçlar ince ince doğranır soğanlara ilave edilir ve kavrulur.(Havuçlar piştigi zaman )
Sarımsaklar rendelenir ilave edilir.
Baklalar eklenir yağ az ise biraz da yağ eklenir ve 2 ,3 dk cok karıştirmadan kavrulur.
Kaynamış su ekleyip 10 ,15 dk kaynatılır.
Ayrı bir kapta yogurt,yumurta,un ,tuz  cırpılır ve biraz su eklenir.
Çorbaninda suyundan ilave ederek hazirladigimiz terbiye çorbaya eklenir.
Tuzu,suyu kontrol edilir,karabiber ve dere otu ile servis yapilir.
Not: Arzuya göre bir miktar dereotu ince kıyılıp corbanin icerisine eklenebilir.