23 Nisan 2016 Cumartesi

Ispanaklı pasta

Ispanaklı pastamız için
Malzemeler Kek için:Öncelikle 500 gr ıspanagın sadece yaprak kısımları ayıklanıp yıkanır ve tencereye alınıp kendi buharıyla yumuşatılır.Suyu iyicene sıkıldıktan sonra rondo dan geçirilir.
3 yumurta
1 su bardagı toz şeker
1 çay bardagı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Ispanak püresi
2,5 veya kıvamına göre 3  su bardagi un.
1 kabartma tozu
2 vanilya
Kek harcı cırpilir kelepceli kalıbın altına yagli kağıt konur ve harc kaliba alinir.180° fırında konturollu bir şekilde 40,45 dk pişirilir.Kek ikiye bölünür iç kısmından kek hamuru alınır ve rondodan gecirilir.
Ara krema: 2 paket kremşanti
2 su bardagı cok soğuk süt
Çırpılır biraz soguması için dolapta bekletilir.
3 muz arasina dilimlenir (Resimde görüldügü gibi)
Çilekle süslenir.
Not: Bir gece dolapta dinlenirse daha lezzetli olur.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder