1 Kasım 2015 Pazar

TATLI ÇÖREK

 mALZEMELER
1.5 Su bardagı ılık süt
1 su bardagı toz şeker
1 paket instant maya
1 paket vanilya
bir cimdik tuz.
Bir çay bardagı file fındık
3 yemek kaşıgı tereyag (oda ısısında yumuşamış.
3 yemek kaşıfı kakao
YAPILIŞI: ılık süt ile mayayı karıştıralım  5 dk bekletelim.
Karıştırma kabına  kakao hariç  bütün malzemeler alınır .yavaş yavaş un  eklenerek bütün malzemelerle  yumuşak hamur yagurulur.
ÖNERİ: Yoğurdugumuz hamura un ilave ederken  az az ilave edin .hamurumuz yumuşak olsun  hatta  kakao ilave edicegimiz hamuru ayırıcagımız için hamur  gayett yumuşak olsun . Hamurun ceyregini ayırın o parca beyaz kalsın .geri kalan  hamura kakao koyun yogurun  .hamura kakao katılınca hamur kendini toparlamıştır . maya alması için  1 saat bekletin .Kakaolu hamur mayalandıktan sonra file findıkları ilave edin hamurun içine fazla  yogurmadan sadece fındıklar eklemek için  yavaşca  harmanlayın ..
Beyaz hamur eger cok yumuşak kaldıysa  ona biraz un ilave edip mayalanması için onuda  1 saat bekletin.
Daha sonra resimlerdeki şekiller gibi şekil verip.Bir 15 dakikada kalıp mayası alması için bekletin. üzerine yumurta akı sürüp boll file fındık serpiştirip.180 derece  kızgın  vırına  sürün.