13 Kasım 2015 Cuma

Armut & üzümlü galetta

 GALETTA
Hamuru için:
● 125 gram tereyağı
●5 çorba kaşigi toz şeker
● 1 paket vanilya
● Bir çimdik  tuz
●çeyrek cay bardagi buz gibi soğuk su
●1 su bardagi kepekli un
● 1 su bardaği beyaz un
( unu yavas yavas ekleyin birden tüm unu dökmeyin )
ÜZERI İÇİN
2 corba kaşigi galeta unu
Ve arzuya gòre meyve
YAPILIŞI:Tereyagi küp  dogranir 20 dk dondurucuda bekletilir.
Un,şeker,vanilya,tuz  karıştirilir.Tereyag ilave edilir ve yavas yavas yogurmadan karistirilir. Kum kumdökülen bir hamur elde edilir.Hamuru kesinlikle yogurmayin.
Sıkıştırarak hamuru toparlayin.
Tereyag parcalari hamurda erimeden soguk kalmasi gerekiyor hamurun.
Hamuru strec filme sarin 30 dk buzdolabinda bekletin.
Meyvelerin üzerine biraz toz şeker serpiştirin.yarim subardagi kadar.
Hamuru yagli kagit üzerinde yuvarlak acin,üzerine galeta ununu serpin.meyveleri dizin.kenarlarindan resimdeki gibi katlayin.
200 ° derece kızgin firinda kizarana kadar pişirin.
Bu tarifte önemli olan hamurun soguk kalmasi.
Not:ben bu tarifimde hamurumun üzerine tahin pekmez karisimi sürdüm.Arzuya göre  galetta hamurunu her meyve ve istediginiz sebze ile deneyebilirsiniz.