3 Kasım 2015 Salı

Kurufasülye köftesi Glutensiz

Malzemeler
●2 su bardagi geceden ıslatilmış haşlanmış kurufasülye
●3 yumurta
●1Kurusogan rendesi

●1.5 su bardagi mısırunu
●1 paket kabartmatozu
●1 demet maydanoz
●Baharatlar tuz,karabiber,kimyon,köftebahari.
Baharat ölçüleri cay kaşiginin ceyregi👍
Yapılışı
Kurufasülyeleri blendırdan gecirelim içine yumurtalari kıralım.maydonoz haric tüm malzemeleri ekleyip hamur elde edelim.yogurma işlemi bitince tuz ve baharat tadına bakalim.Arzuya göre ilave edelim.
Not:bu şekilde tadına bakarken buruk bir acımsı tad alicaksiniz,aldırmayın 😊
Yogurduktan sonra iri iri kıydıgımız maydanozlari ilave edelim son bir kaç kez yogurup bırakalım.Yarım saat dolapta beklerse iyi olur.Bu arada mutfagı toparlayin.😄
Siviyag koydugumuz tavayi iyice kızdiralim.
Dinlenmiş köfte hamurumuzdan mandalina büyüklügunde alip yuvarlayip bastirin.Kızgın yaga salı verin.çabucak kizardigi icin hiç yağ çekmiyorlar.
ÖNERİ:Yogurda biraz kırmızı pul biber ilave edip karıştırın ve köftelerimizi yogurt sosu ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder