8 Nisan 2020 Çarşamba

KABAK ŞAYAN

 KABAK ŞAYAN #kabakşayan

1 kilo yeşil kabak
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Kabaklar rendelenir yağla birlikte suyunu salıp cekene kadar kavrulur.
Ve soğuması için bekletilir.
Bir kase süzme yoğurt
5 diş #sarımsak 🧄 tuz
Beraber iyice cırpılır.

Bir kase iri çekilmiş ceviz bir tavaya konur Arzuya göre bir miktar zeytinyağla beraber biraz kavrulur .
Altı kapatılır kızgınlığı gitmeden pul biber ve kuru nane eklenir .

Kabaklar soğuduğu zaman birazını ayırın geri kalan kabagı yogurt ile karıştırın bir servis tabagına alın .
Üzerinede yogurtsuz kabagı dökün .
Üzerine kavrulmuş cevizli sosu dökün .
Zeytinyagını biraz bol kullanın üzeri için 👍🏻 Kızarmış ekmek ile enfes oluyor🍞 .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder