8 Nisan 2020 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ

 KANDİL SİMİDİ #kandilsimidi
250 gr tereyağ oda ısısında yumuşak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
5 su bardagı un ama kontrollu ilave edin azar azar ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olsun .
Eğer tartınız varsa 25 gramlık bezeler hazırlayın .
Susamlı için:
Yarım çay bardagı su
1 yemek kaşığı pekmez karıştırın
Simidi bulayıp  susama bulayın.
Çörek otlu için :
Yumurta sarısına biraz pekmez dökün cırpın
Simidin üzerine yumurtadan sürüp çörekotu serpin .
180 derece kızgın fırında 15 _20 dakika kontrollu pişirin . .
.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder