27 Eylül 2016 Salı

Arjantin keki

Arjantin keki
Kek hamuru için:
170 gr şeker (1 su bardagından 2 parmak eksik toz seker)
100 gr oda ısısında tereyağ
1.5 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
Üzeri için :
1 su bardagı iri parçalanmış ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
80 gr tereyag
2 yemek kaşıgı süt
Yapılışı: Yumurta,şeker,tereyagı mikser ile krema gibi olana kadar cırpın.
Sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cırpın.
26 cm çapında yağladıgınız kelepçeli kalıba alın.
Üzeri için gerekli tüm malzemeleri  bir tavada yağ ve şeker eriyene kadar ısıtın .Biraz soğumasını bekleyin kek hamurunun üstüne eşit bir şekilde yayın.
160°önceden ısıtılmış fırında 40 dk kontrollu pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder