24 Ekim 2015 Cumartesi

Glutensiz KIRPIK KURABİYE


KIRPIK KURABİYE
Malzemeler
Yarım su bardagı süzme yogurt
2 yumurta
3 su bardagı glutensiz un (Ben 1.5 bardagını BAHCE nin üretmiş oldugu tatlı un karışımı glutensiz undan diger yarısınıda sinangil glutensiz un dan kullandım )
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyag veya margarin.
2 tatlı kaşıgı @naturelkapowders limon kabugu tozu
1paket vanilya
1paket k.tozu
Bütün bu malzemeleri yogurun ve hamuru yogurduktan sonra
1subardagı toz şeker ilave edip tekrar yoğurun.
Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp iyice kızmasını saglayın.
Hamurumuzu yuvarlak şekillendirip çok kızgın olan fırına sürün. 15 dk yeterli oluyor.
Acıbadem kıvamında lezzetli bir ikramlık.afiyet olsun ‪#‎şifalımutfak‬
Not:Beyaz un kullanarakta uygulaya bilirsiniz bu tarifi.Un ölcüsünü konturollu kullanın azar azar ilave ederek.Ve fırının cok kizgin olmasi gerekiyor.