15 Ekim 2015 Perşembe

Elmalı Güller

Malzemeler
3 adet uzun milföy dilimi.
3 kırmızı elma
4 su bardagi su
6 yemek kaşigi toz şeker
Ceyrek limon suyu.
Toz şeker,tarçın,ince cekilmiş ceviz.
Yapılışı:Elmaları kabuklarini soymadan kullaniyoruz. Ortadan ikiye kestigimiz elmalari ince ince dilimleyip ,önceden kaynamasi icin hazirladigimiz  bir tencerede suyun şekerin limonun icine koyuyoruz  10 dk yeterli yumuşaması için .
Daha sonra süzgece aliyoruz.
Sogumasi icin bekliyoruz.
Milföyleri en az 2 saat önceden buzluktan çikartalım.
Unladigimiz tezgahta boyuna ve birazda enine acalım.Biraz şeker ,tarçın ve ceviz serpelim elmalari biraz üst üste gelecek şekilde dizelim.Ve saralım .önceden ısıtılmış 200° fırında  kızarana kadar pişirelim.Fırından ciktiginda biraz sogumasini bekliyelim ve bol pudra şekeri serpelim .