5 Ağustos 2019 Pazartesi

YAĞLI BİBER TURŞUSU

 1 kilo kıl biber
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardagı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullamiyorum)
3 çay bardagı su
1 tatlı kaşıgı kayatuzu
2 adet kesme şeker
1 baş sarımsak veya daha fazla
Maydanoz



Yapılışı
.
Büyük bir tencereye suyu sirkeyi yağı tuzu şekeri koyup tuz ve seker iyice eriyene kadar kaynatın .

Bu arada biberleri yikayıp  kurutun ve  fazla minik olmadan dograyin .1 biberi ikiye kesin yeter.
En önemlisi  biberleri cok iyi kurutun .
Biberleride katıp  sarımsakları ekleyin  ve biberler sararana kadar ara ara karıştırarak  renklerinin degismesini bekleyin.
Iyice sararınca  altını kapatıp süzgeç kepce ile bir tepsiye alın  suyu tencerede sogumaya bırakin .
Biberler sıcakken maydanozlari ekleyip harmanlayin.
Kavanozlara koyun.Kalan su biraz sogusun kavanozlara bölüştürün .
Ağzini kapatıp  kavanozları  mutfakta tezgah üzerinde  birakın sogusun .  Daha sonra isterseniz hemen tuketin yada buzdolabina kaldirin .
. .
.
.
.
.
.. #turşu #yağlıbiberturşusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder