5 Ağustos 2019 Pazartesi

PARFE


PARFE
2 paket krem şanti 
2 su bardağı soguk süt 
3 adet muz 
8 tane halley (1 paket )
Kayısı 
Kırmızı erik veya cilek 
Kiraz evde ne meyve varsa icine ilave edebilirsiniz .

Krem şanti süt ile iyice çırpılır.
Dolaba konur .Bu arada halleyleri  küp küp doğrayın .
Meyveleri dograyın  dolaptan cıkarttıgınız şantinin içine ekleyip spatula ile malzemeleri parcalamadan harmanlayin.
Strec yaydıgınız kalıbin içine koyup  strecleyin.En az 5 .6 saat buzlukta bekletin . 
Servis etmeden 10 dk önce cıkartın .

Parfe Nedir?

Hazırlanmış kremalı karışımın kalıba dökülüp, dondurulmasına "Parfe" denir. İsteğe göre içine farklı malzemeler koyabilirsiniz. Parfe, Fransızca mükemmel anlamına gelmektedir. .
.
.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder