23 Mart 2018 Cuma

PIRASALI ARNAVUT BÖREGİ

Pırasalı Arnavut Böregi
Yarım kilo pırasa ince ince kiyilır.
300 gr kiyma
1 baş soğan 
Sıvı yağ 
Tuz, karabiber.pul biber 
Tum malzemeler kavrulur ve sogumasi için bekletilir. 📍Arasına 3 yemek kaşigi ve biraz tereyag eritin tavada

Hamuru 
5 su bardagı un 
1 tatli kaşigı tuz
1 tatlı kasigı sirke (kıtirlık için )
Su ölcusü vermicem  hamurunuzu su ekleyerek azar azar yogurun  gerektikce su ekleyin ele yapismayan bir hamur elde edin .
15 dk dinlendirin .
Ben 20 beze yaptim 
10 altina 
10 ust katina .
Bezeleri ufak ufak açıp , aralarina erittigimiz yagda sürun .
10 kat bezeyi ust uste yagladiktan sonra yagladiginiz tepsinin ebatina gore elinizle aça aça çekiştirin .
Arasina tüm harci dökün .Üzerine tekrar 10 kat yaglayip actiginiz hamuru koyup , alttaki hamuru yukari dogru kenarlardan  üst kata şekil verin .
Istediginiz sekilde kesip (orjinali bu şekildir)
Kalan yagı uzerine bolca  sürun .
Onceden ısıtılmış 175 derece firinda kizarana kadar pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder