23 Mart 2018 Cuma

FIRINDA PATATESLİ LAHANA SARMASİ

 Erzurum yöresine ait fırinda patatesli lahana sarması.

FIRINDA PATATESLİ LAHANA SARMASI

Malzemeler
Sarmalık lahana

İç harcı: 5 patates
Yarım su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşıgı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Üzeri için .2 yemek kaşıgı tereyağ

Lahana haşlanır sarma icin yaprak yaprak hazırlanır.
Patatesler haşlanıp sıcakken  ezilir ve icine bulgur katılip kapagı kapatılır.
Kuru soğanlar yemeklik dogranır sıvı yagda kavrulur.Salcası ilave edilir.
Patatesler ilave edilip 10 dk kavrularak pisirilir.
Lahanalari sarıp yaglanmış tepsiye dizin .
Üzerine yarım su bardagı ılik su döküp 180 derece fırında suyunu cekip üzeri kizarana kadar  pişirin.
Kizdirdıginiz tereyagı  piştikten sonra uzerine gezdirin.
Arzuya göre sarımsaklı yogurt ile servis edin.
#keşfet
#erzurum


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder