3 Aralık 2017 Pazar

İrmik muhallebili ıspanaklı sarma

 Şifalı Mutfak:
 Kek: Bir demet ıspanağın sadece yaprakları temizlenir kendi buharinda pişirdikten sonra avuçunuzda iyice suyu sıkılıp rondodan gecirilip macun kıvamına getirilir.
2 yumurta
1su bardagı toz seker
1 su bardagi süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagı un  tüm malzemeler çırpılıp 180 derecede kek pişirilip soğutulur.
Soğuduktan sonra keki rondodan gecirip  toz haline getirin .Çokta ufaltmayın.

Muhallebisi için :
3 su bardagı süt
3 tepeleme yemek kaşigı irmik
3 y kaşığı şeker .
Aygazda  karıstırarak pişirilir ve soğuması beklenir.

8 adet baklavalık yufka
Arasına serpmek icin cekilmiş ceviz .
selmabakar Şifalı Mutfak:
Iki adet baklavalik yufka serilir.Üzerine cektigimiz kek serpilir,cevizde serpilir.Muhallebi dökülüp  yufkanin her tarafina surülür.(elinizi ara ara ıslatarak muhallebiyi iyice serin .)
Uzun yerinden rulo yapın (rulo yaparkende elinizi nemlendirerek yufkanin yumuşamasinı saglayın .Aksi taktirde kırilıp kopma yapar .
Rulodan 3 parmak eninde parcalar kesin ve tepsiye dizin .180 ° ısitılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlı sıcakken şerbetimizden fırca yardımı ile bütün serbeti dilimlere sürün .
Fazla şerbetli olmayan  içi yumuşak cok lezzetli bir tatlıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder