3 Aralık 2017 Pazar

ERZURUM KADAYIF SARMASI

ERZURUM KADAYIF SARMASI
Malzemeler
Şerbeti:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 _4 damla limon suyu kaynatın soğusun.

400 gr. yaş taze kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş ceviz
4 tane yumurta
Sıvı yağ (kızartmak için )

Kadayıflar taze oldukça sarılması o kadar kolay olur. Öncelikle kadayıflar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına tezgaha serilir. Daha sonra içerisine ceviz konularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan son kısımları altta kalacak şekilde bitirilir. Tüm kadayıflar için aynı işlem yapılır.

Geniş bir tavaya sıvı yağ dökün ve iyice kızdırın. Yağ ısınırken sos hazırlamak için yumurtalar derin bir kaba kırılır ve iyice çırpılır.
Hazırlanan rulo kadayıf dolmalar hazırlanan yumurta sosu ile tamamen bulanarak elle sıkılmadan düz bir tabağa dizilir.

Tavanın altı kısılarak kadayıf dolması teker teker kızartılır. Kızartıldıktan sonra soğuyan şerbetin içerisine sıcakken sırayla atılan rulolar 5 dakika şerbet içerisinde bekletilir. Şerbetin içerisindeyken rulolar ters düz edilerek iyice şerbetin çekilmesi sağlanır.

Yapım aşamalarini eklicem 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder