29 Temmuz 2017 Cumartesi

Patlıcan paça

Patlıcan paça

1 kilo Minik bıldırcın  patlıcan(bulabilirseniz tabi 😊)
2 baş  kuru soğan piyazlik dograyın
4 _ 5 Domates küp dogranir
Bir baş sarımsak piştigi icin kokmaz korkmayin 😄
Tuz , karabiber.bir tutam toz şeker.
1 kahve fincanı zeytinyag
2 yemek kaşıgı Elma sirkesi
Patlicanları saplarından ayırmadan  bütün kabuklarını soyun ve tuzlu suda bekletin.
Bu arada  tencereye Soğanlari piyazlik dograyin koyun
Üzerine sularini sıktıgınız patlicanlari  koparmadan  uzunlugundan ordatan kesin uzun uzun kesik olucak.
Onlari soganlarin uzerine dizin.
Domatesleri, sirkeyi , sarimsakları, zeytinyağı, tuzu ilave edip pişirin .
Piştikten sonra  sogumadini bekleyin  maydanoz ve karabiber serpin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder