29 Temmuz 2017 Cumartesi

DIZMANA

 Dızmana Balkan böreği
Hamur için :
1 su bardagı ılık su
1.5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşıgı silme  toz şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
Yarım çay bardagı sıvı yag
100 gr erimiş tereyag
1 paket yaş maya
1 yumurta
Ve Un .
Hamur  ele yapışan bir hamur  olucak ( 1 kilodan yarım su bardagı eksik un aldı

Hamuru mayalanması için 1 saat sıcak bir ortamda bekletin .

Hamuru iki parcaya bölün .Un serptiginiz tezgahta  rulo yapip  ikişer parmak genişliginde dilimleyin .
37 cm yuvarlak  tepsi kullandim bu ölçülere uygun .
Tepsiyi yaglayin ve dilimleri cicek sekli vererek dizin .
Üzerini örtü  ile örtün
20 dk tepsi mayası için bekleyin .
Sosu için ;
2 yumurta sarısı
Yarım çay bardagı sıvı yağ
2 yemek kaşıgı  eritilmiş tereyag
1 tatlı kaşıgı tuz
5 yemek kaşıgı yogurt
Hepsi çırpılır.
Mayalanmış böregimizin üzerine eşit şekilde dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 ° derece fırında  alt tabanina yakın bölümde üzeri kızarana kadar pişirilir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder