31 Mayıs 2017 Çarşamba

MURADİYE ÇORBASI

MURADİYE ÇORBASI

250 gr. küçük doğranmış but kısmından tavuk kuş başı ( tavuk göğüste olur)
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kaşık un
1 su bardağı yoğurt
2 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
Su

YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Tavuk etlerini katıp rengi solana kadar kavurun.
Ardından kabakları ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin.
Su ilavesiyle sebzeler yarı kıvamda yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler yarı yarıya pişince içine arpa şehriyeyi atıp, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurdu ve unu bir kasede iyice çırpın ( yoğurt ekşi değilse içine yarım limon sıkın)
Pişen çorbanın suyundan yoğurtlu ve unlu karışıma alıp terbiyenin ılınmasını sağlayın.
Sonra bu terbiyeyi çorbaya ilave edin.
İlave ederken sürekli karıştırın ki çorbanız kesmesin
tuzunu ekleyin.
Çorbanın kıvamı yoğun olduysa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Servis kasesine alıp üzerine karabiber tereyagda cok az toz piber yakıp  servis yapın.