31 Mayıs 2017 Çarşamba

BADEM ÇORBASI


Saray mutfağından Badem çorbası 👌

Badem  Çorbası

Reçetemiz gelsin
2,5 su bardagi süt
150 gr kabuksuz badem
Yarım su bardagi un
3 yemek kasigi tereyag
Muskat rendesi
2 su bardagi et suyu
Tuz
Yapilişi:
Bademleri bir kasede sicak suda bekletin kabuklerini soyun.
Daha sonra rondodan gecirin (cok fazla un kivamina getirmeyin.) Tencereye tereyagi koyup unu ve bademleri  kavurun.
Unun rengi degişince sütü ve et suyunu ekleyip karistirarak pisirmeye devam edin.
Muskat  rendeleyip corbaya ilave edin .tuz ekleyin.
Ve corbanin altini kapatin.
Biraz karabiber ilave edebilirsiniz.
Not : muskat bulamazsaniz çay kaşıginin ucu ile yenibahar ekleyin .
Tane bademlerden ayirdiklarinizi biraz tereyag ile kavurup servis ederken kullanin.
#osmanlımutfağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder