1 Haziran 2015 Pazartesi

YABAN MERSİNLİ ZERDEÇALLI KEK

 Glutensiz un kullanıyoruz.
Laktoz alerjisi olanlar içinde süt veya yogurt kullanılmıyor reçetemizde .
Malzemeler:
3 yumurta
yarım su bardagı sıvı yag
1 su bardagı su
1.5 su bardagı toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
çeyrek çat kaşıgı zerdeçal
ve bir kase Yaban mersini
 Sinangil Glutensiz un 500 gr.
klasik kek yapımı .şeker yumurta cırpılır sıvılar ilave edilir  katı malzemeler  yaglanmış kalıba alınır .
Not: içine koyulucak yaban mersinlerini  bir kasede glutensiz unumuz ile unluyoruz ki dibe çökmesin  hamurun içinde.

170 derecede  45 dk konturollu pişiriyoruz.
Tarif bana aittir.