1 Mayıs 2015 Cuma

Arap Kurabiye

Arap kurabiye evlerimizde çok sık yapılan bir kurabiye çeşidi değildir .
Tarifinde haşlanmış yumurta  yazınca   uzak durur çogu :))
Ben severim   arzuya göre  portakal  veya limon  kabugu rendesi ile  tadlandıra bilirsiniz.
Gelelim  tarifimize
Malzemeler:Kurabiye hamuru için :
3 haşlanmış yumurtanın sarısı  (ufalanır)

250 gram  tereyag
 oda ısısında

2 paket vanilya

2 yemek kaşıgı pudra şekeri
ve aldıgı kadar un   yumuşak bir hamur olucak .
Üzeri için :
1 çay bardagı kakao

1 çay bardagı pudra şekeri  karıştırılır  geniş bir kaseye elenir . Kurabiyelerimiz hamur malzemelerinin hepsi yogurularak ceviz büyüklügünde şekillendirilir .180 derece  ısıtılmış fırında  hafif üstü  kuruyunca  cıkartılır .Pembeleşmesine izin vermeyin :) . eledigimiz kakao ve şeker karışımına bulayıp servis tabagına alın . Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder