7 Şubat 2018 Çarşamba

ÇITIR ÜÇGENLER

 ÇITIR ÜÇGENLER
Her rulo 2 kat yufkadan oluyor.

Yufkayı serin
Ara sosu icin  bir tavada tereyağ eritip
1 yemek kaşigı sirke katin karıştirin.
Yufkanın uzerine iyice sürün .
Bugday veya mısır nişastası tuz serper gibi az az yufkaya serpistirin.
Tekrar ikinci yufkayi uzerine serip ayni işlemi uygulayın.

Iç harç için:
2 kuru soğan kup kup dogranıp sıvı yagda kavrulur.
2 havuç rende yapilır  soğana ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Bu arada 1 kilo patates haslanip ezilir. Kavrulan sebzelere eklenir.
Tuz
Karabiber
Arzuya göre pul biber.
Soğuması beklenir.

İç harc yufkaya yayılır ve rulo yapılır.üçken veya düz kesilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür , susam serpilir.
180 derece fırinda kızarana kadar pişirilir.

NOT: Patatesler ciğden rende yapılıpta  havuçlar gibi kavrularakta  pişirile bilir👍
4 yufka kullandım bir tepsi çıktı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder