ALMAN STOLLEN KEK
Bu tarif için bir gece önceden 300 gr kuru cekirdeksiz üzümü suya koyun.
160 gr oda ısısında tuzsuz tereyagı
1 çay bardagi oda ısisinda süt
2 yumurta.5 yemek kaşigi tepeleme toz şeker.
1 yemek kaşigi tepeleme labne peyniri.
100 gr toz badem .
100 gr kurutulmuş meyve şekerlemesi.(kayısi . Portakal kabugu rendesi.limon kabugu rendeside olur.)
1 tatli kaşigi tepeleme tarçin
Cay kasiginin ucu ile toz karanfil
1 paket vanilya.
1 paket instat toz maya. Ve Un..
Kuru meyveleri eklemeden hamur yoguralim.30 dk sarip mayalanmasi için
bekleyelim .Sonra hamuru elimiz ile dikdörtgen yapip biraz
acalim.Meyveleri ekleyip yoguralim ve tekrar dikdörtgen yapalim elimiz
ile tezgah üstünde ..rulo yapar gibi katliyalim . Ve yagli kagit
koydugumuz tepside üstunu bir bez ile örtüp tepsi mayasi için 30 dk daha
bekliyelim . Firini 200 derece ye getirip ısıtalim. 40 dk 200 derecede
15 dk 175 dereceye düşürüp pişirelim.bu arada bu kekin özel bir kalibi
var .Elimizde olmadigi icin şekli istedigim gibi olmadi .
2 yemek
kasigi tuzsuz tereyagini eritelim kekimiz firindan cikar cikmax firca
ile sürelim ve üstune cok bol pudra şekeri serpelim. Tel üstunde
sogumaya birakalim.soguyan kekimizi folyo ile sarıp saklayalim .Bu
kekin piştikten sonra en az 10 gün dolapta beklemesi gerekiyormuş.Sizce
bizim mutfaklarda o kadar beklermi :)) Tadina bakmak icin yarisi bitti
bile :)) olsun tekrar yaptigimizda biraz bekletiriz .Bu arada bu kek
icin marzipan gerekiyor . Bulabilirseniz kuru meyveler ile marzipanida
parca parca koyabilirsiniz .. Cekilmiş toz bademde o tadı verdi .servis
ederken biraz daha pudraşekeri serpin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder