Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı (arzuya göre dana veya tavuk eti)
2 su bardagı prinç
50 gr badem
2 adet patates
tuz. ve arzuya göre baharatlar.
YAPILIŞI
Öncelikle prinçimizi ılık suda bir miktar tuz katarak ıslatalım.
Tencereye etimizi alalım biraz kendi suyunu salıp , cekene kadar agzı kapalı pişirelim. daha sonra 1 yemek kaşıgı tereyag ilave edelim kavuralım .Kavurma aşamasında kabuklarını ayıkladıgımız bademide ekleyelim.biraz tuz ,karabiber,kimyon ekleyelim kavuralım pişince altını kapatalım.
Diger bir tarafta patatesleri küp küp dograyıp kızartalım . Onlarına bir yere alalaım .maklube ceviricegimiz tenceremiz özel olmalı düz bir tencere düz hatlı dar uzun gibi.
kavurdugumuz etimizin üzerine patatesleri dizelim. üzerine ıslayıp yıkayıp süzdügümüz pirinçleri ilave edelim .2 yemek kaşıgı tereyag ilave edelim tuzunu ekleyelim. 2 su bardagı suyunuda içine ekleyip pişmesini bekleyelim. pişince karıştırmadan demlenmesi için bekletelim.
NOT: MAKLUBE çevirmek anlamındadır . patatesler halka halkada kızartılıp konur ben sunum yaparken küp dogradıgım şekilde daha rahat servis yapıyorum . Badem koymya bilirsiniz Maklubenin ana malzemesi pirinç ve et tir gerisi sizin arzunuza kalmıştır .Güzel bir süzme yogurt ve salata eşliginde ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder