Bu çorbayı TUNUS ta içmiştim.
oraya ait Tajin tenceresinide gezimden dönüşte mutfagıma katınca hemen denemek istedim .Ve enfes bir Çorba mutlaka tavsiye ediyorum .
1 baş kuru sogan ,,yarim cay bardagi sivi yag ile kavrulur.minik minik dogradigimiz kuzu kuşbaşilar ilave edilir ve etler pişene kadar kavrulur.1 havuç minik küpler halinde dogranip ilave edilir. Havuclarin pişmesi beklenir.Bir yemek kasigi salca ilave edilir.bir diş sarımsak rendelenir.kavurmaya devam edilir. Kereviz sapları dogranip ilave edilir. 3 adet domates rendelenir ilave edilir.Baharatlar (1çay k kimyon,1cay k zerdeçal ,,yarim cay kasigi tarcin ,,1 cay k karabiber.ve tuz ) .....ilave edilir .kaynayan su ilave edilir 1bardak haşlanmis nohut,,yarim bardak haşlanmiş yeşil mercimek eklenir.bir kasik tereyag eklenir .kaynarken bir tavada yagsiz kavurdugumuz yarim cay b tel sehriyeler ilave edilir. Kivama bakilir gerekirse su eklenir .eger sulu ise bir kasik un bir kasede cözülüp eklenir. Kaynamaya birakilir .tadina bakilir pişti ise ocaktan indirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder