Gelin çantası adıda güzel tadıda :)
Bu tarifte ilk başta kremayı hazırlayıp dolaba koyalım en az 2 saat beklesin donsun .
KREP İÇİN:
2 Yumurta
2 küçük kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
çay kaşıgının ucu ile karbonat
2 su bardagı beyaz un
1 paket kakao. 2 su bardagı süt cırpıyoruz .krep hamurumuz hazır.
KREMASI:
2 Paket kremşanti
1 su bardagı soguk süt
cırpılır ve sıkma poşetine konup buz dolabına kaldırılır.en az 2 saat sogutulur.
YAPILIŞI: Krep hamuru eger krep tavanız varsa göz göz yerlerine dokulur .yada düz yavaya birer yemek kaşıgı dökülür ve tek taraflı olmak şartı ile pişirilir .
tabaga aldıgımız kreplerin kurumaması için poşet ile üstleri örtülür .kururlarsa egilip şekil almazlar .
daha sonra hazır olan kreplerimiz sogudukları zaman kreması
içlerine gelicek şekilde sıkılır resimde görülüyor sonra kapatılır . hindistan cevizi veya fıstık ile süslenir en az 3 saat buzdolabıında bekletilir. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder