Bu böreğimiz dolma yaptıgımızda kalan kabak içlerini değerlendirmek için harika bir Lezzettir.
tabi alıcagınız 2 kabaklada yapabilirsiniz.
Malzemeler:
2 yeşil kabak
3 yumurta
yarım çay bardagı sıvıyağ
yarım çay bardagı süt
yarım su bardagı yogurt
1.5 su bardagı un(( (burada beyaz un yerine GLUTENSİZ un kullanabilirsiniz veya mısırunu kullanabilirsiniz ))
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşıgı çörekotu
tuz.karabiber. pul biber
bir demek dereotu
Yapılışı
Kabaklar ince ince halka halinde dilimlenir . Ayrı bir tasta diger tüm malzemeler karıştırılıp çırpılır.Kabaklar eklenir ve kaşık yardımı ile karıştırılır. Yaglanmış dikdörtgen borcama yayılır . 180 DERCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KONTROLLU PİŞİRİLİR.
NOT.....glutensiz un kullanabilirsiniz veya mısırunu .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder