Glutensiz lezzetler denenmiş tarifler.
Bu hastalıkla uzun zamandır mücadele eden çok yakın dosttum Füsun için yeni tatlar keşfetmeye ve ona test ettirmeye onun onayından sonra sizlerle faylaşmaya devam edicem .
.Çölyak hastaları için ideal bir tatlı Fasülye tatlisi
Kek malzemeleri :2 su bardagi kurufasulye (geceden suya konur sabah
haslanir ve süzülür.blendirdan gecirilip püre haline getirilir).
1 su bardagi toz şeker
3 yumurta 1 su bardagi cekilmis ceviz 1paket vanilya 1paket kabartma tozu
Seker ve yumurta köpürene kadar cirpilir.püre haline getirdigimiz fasulyeler ilave edilir.ve diger malzemeler eklenir.
Yagladigimiz dikdörtgen veya kek kalibina alinir.170 derece ilik firina
konur .Kürdan yardimi ile kontrollu bir sekilde pisirilir.ve ilik hale
gelince yarim su bardagi ilik suya bir yemek kasigi seker eklenip
karistirilir.kekimizin üstune gezdirilerek dökülür.sogumasi beklenir. kremasi icin ben bir paket krem santi 1su b süt kullandim .
Siz arzu ederseniz krem santi kullanmadan direk cikolata sos hazirlayip kullanabilirsiniz.
NOT:Kek kivaminda bir tatli.
Ve bir gece dolapta beklemeli.yoksa kuru gelicektir.
Kestane tadi alicaksiniz yerken .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder