MALZEMELER
>1 Kilo un (ölçü gerekmiyor kıvamına göre un katılıcak )
>2 su bardagı ılık süt
>1 su bardagı su
>2 tatlı kaşıgı şeker
>2 tatlı kaşıgı tuz
>125 gram yumuşak margarin
>1 çay bardagı sıvı yağ
<1 paket yaş maya
İÇ MALZEMELER
<500 GR Kıyma
<4 adet büyük soğan
<4 adet sivri biber
<3 adet domates
<1 çay bardagı sıvı yag
< 50 gr tereyag
tuz karabiber
YAPILIŞI:Hamur malzemeleri yogurulur yarım saat mayalanmaya bırakılır . ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak .unun ölçüsüne baglı kalmayın .
iç malzemeler soganlar minik minik dogranir veya rende olur .Biberler dogranır ,domatesler kabukları soyulup dogranır tüm iç malzemeler bir araya geririlip İç harç elde edilir . Ben iç harçı kavurarak koydum ama size çigden tavsiye ediyorum daha lezzetli oluyor .
Hamuru eşit bezeler halinde bölün bu ölçüden 20 adet cıktı .
bezeleri üstü örtülü bir şekilde 10 dakika daha dinlendirin . daha sonra bezeleri tek tek kayıl şeklinde açmaya başlayın .iç harci koyup yanlarından iyice bastırın ki pişme esnasında açılmasın .
ÜSTÜNE SOS . 2 adet yumurta
3 çorba kaşıgı yogurt çırpılır .pidelerin üzerine sürülür .
En üstünede kaşar rendesi serpilip 180 derece fırında pişirilir.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder