İrmikli kahvaltılık ekmekler
Hamur malzemeleri.:
2 SU BARDAGI İRMİK
1 SU BARDAGI SÜT
1 SU BARDAGI ILIK SU
1 SU BARDAGI SIVI YAG
1 PAKET İNSTANT (KURU TOZ ) MAYA
2 YUMURTA Bir miktar tuz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar ilave
edicegimiz Un gerekli. Malzemeleri birleştirip yumuşak kıvamlı bir
hamur elde edelim . ve mayalanması için sarıp mümkünse sıcak bir
ortamda 2 saate yakın bekletelim .
ÜST HARCI İÇİN : kaşar rendesi
, dag kekiki .biberiye, minik minik dogranmış sucuk (olmayada bilir
)Zeytin isterseniz minik minik dograya bilirsiniz .. bir miktar zeytin
yag ile hazırlıyalım .. mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklügünde
parcalar hazırlayıp önce yumurta sarısı sürelim daha sonra
hazırladıgımız harca üst kısımlar gelecek şekilde batıralım biraz yassı
olsun hamurlarımız .. Önceden kızdırdıgımız 180 derece fırında
pişirelim .
NOT: Hamurumuz irmikli bir hamur oldugu için çok
kabarma yapmıcaktır .Aynı şekilde mayalanırkende çok mayalanmasını
beklemeyin. Afiyet olsun Şifalı Mutfak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder