3 Nisan 2015 Cuma
Trileçe
BALKAN RÜYASI TRİLEÇE
Keki için malzemeler: 5 yumurta
10 yemek kaşıgı toz şeker
10 yemek kaşıgı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Süt şerbeti için: 750 gram Mümkün ise günlük inek sütü( Orjinali keçi ,koyun ,inek sütü karışımı )
200 gr çig paket krema
3 yemek kaşıgı süt tozu (arzuya göre konmaya bilir )
Karamel sos için: 5 yemek kaşıgı toz şeker
25 gram margarin
100 gr çig krema
YAPILIŞI: Yumurta akı ve sarısı ayrılır.Yumurta akları ve şeker kar haline gelene kadar cırpılır. sarıları ayrı bir yerde cırpılıp akların içine katılır mikser ile cok kısa ve düşük derecede cırpılır .un vanilya kabartma tozu elekten elenerek karılır ve spatula ile cırpılmadan sadece karışımın un ile karışımı saglanır . yagladıgımız dikdörtgen fırın borcamına homojen olan karışım alınır . 180 derece fırında 30 dk kürdan ile kontrol ederek kontrollu bir şekilde pişirilir .
750 gram sütün bir bardagı alınır ve ısıtılır , maksat süt tozunun erimesi için gereken ısıyı alması ısıttıgımız süte süt tozu eklenip karıştırdıktan sonra diger sütün içine geri katılır. krema eklenir kaşık ile karıştırılır .süt şerbetimiz hazır .Pişen kekimiz fırından cıkartılır soğuga yakın ılık kıvamına gelince şerbet üstüne dökülür.( orjinalı kek tapsiden başka bir tepsiye alınır yani ters düz yapılır ama gerek yok :)
Trileçe bu şerbet ile bir gece bekler ise harika sonuç alırsınız .
şerbeti çeken trileçemize sıra sos hazırlamaya geldi .
Bu sos olayı biraz sıkıntılı bir durum her kez tutturamıyor karamel sosunu . Denemekte fayda var deyip deneyin bence .Şeker tavaya alınır karamelize olana kadar kısık ateşte bekletilir fazla karıştırmada. Daha sonra hızlı bir şekilde yagı katılır karıştırılır .şeker birden taş gibi olsada yılmak yok devam altı kapatılır ve krema eklenir karıştırılır .Bu şekilde sos hazır olur.
NOT: Hazır karamel sos kullana bilirsiniz . Trileçe Balkan tatlısıdır ,hafif bir tadı vardır.
Özellikle Ramazan ayında rahatlıkla tüketilir. Trileçe yi tüm Balkan ülkelerinde tatmış biri olarak orjinalınıde bilen birisi oldugum için bu tarif te irmik bulunmamaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder